GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Dialogkonferens 7 april: Dagens unga på morgondagens arbetsmarknad

Det finns jobb, bara man går rätt utbildning. Genom att bättre matcha tillgång och efterfrågan på kompetens kommer dagens unga ha stora chanser att komma in på arbetsmarknaden. Men hur ska de veta vad som gäller?

Den 7 april bjuder GR Skola Arbetsliv i samarbete med Näringslivsarenan, ett forum för företag som samarbetar kring skola-arbetslivsfrågor, åter in till en dialogkonferens om ungas framtidstro och det viktiga i att samverka med arbetslivet.

Lyssna till Mia Liljestrand, ansvarig för frågor som rör entreprenörskap och yrkesutbildningar för vuxna vid Svenskt Näringsliv, inspireras av hur yrkestävlingar kan motivera unga att söka till yrkesutbildningar och lyssna till Pecha Kucha-presentationer med representanter från olika branscher och skolor som arbetar med yrkesprogram. Moderator för dagen är Johanna Redelius vid GR Skola Arbetsliv.
 
Målgruppen är lärare, rektorer och studie- och yrkesvägledare som arbetar i grundskolan. 

  • Program och länk till anmälan finns härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson på GR
Johanna Redelius

GR Skola Arbetsliv

Senast uppdaterad: 2016-02-17 

Kommunal samverkan — regional styrka

GR är en samarbetsorganisation för 13 kommuner i Västsverige - tillsammans har dessa kommuner över en miljon invånare.
GRs uppgift är att verka för samarbete över kommungränserna och vara ett forum för idé- och erfarenhetsutbyte inom regionen.
Verksamheten inom GR ska vara till kommunal nytta, samtidigt som den ska stärka regionen nationellt och internationellt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund