GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Arbetsgivare träffade nyanlända samhällsbyggare för att hitta eftertraktad kompetens

Fullsatt lokal, fullspäckat program och förväntningar i luften. Förra veckans nätverksträff inom projektet På rätt plats var en lyckad mötesplats mellan nyanlända samhällsbyggare och arbetsgivare inom branschen.

PEAB, Serneke, Kungälv Energi, Renova och Bengt Dahlgrens var några av arbetsgivarna som deltog på träffen. Arbetsförmedlingen berättade om vilket anställningsstöd som går att söka och Sveriges Byggindustrier var på plats för att prata om utmaningarna i samhällsbyggnadsbranschen.

Arbetsgivarna var samstämmiga: vi behöver bli fler om vi ska kunna bygga i den takt vi vill! På minglet fick arbetsgivarna och kandidaterna chansen att prata med varandra för att se om behovet och kompetensen matchade. Många nya kontakter skapades och CV:n delades ut.

Nätverksträffen arrangerades inom GR:s projekt På rätt plats som är ett praktikprogram för nyanlända samhällsbyggare. Projektet har pågått i ett halvår och samtliga femton praktikanter som har gått praktikprogrammet har gått vidare i någon form av sysselsättning, genom fortsatt praktik, anställning eller studier.

Projektet avslutas i september. En kompetensmatchningsmodell har tagits fram för att fler ska kunna använda sig av denna metod för att hitta nya sätt att rekrytera.

  • Läs hur kompetensmatchningsmodellen är uppbyggd härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontaktperson på GR: Lisa Ström

Senast uppdaterad: 2017-09-21 

Kommunal samverkan — regional styrka

GR är en samarbetsorganisation för 13 kommuner i Västsverige - tillsammans har dessa kommuner över en miljon invånare.
GRs uppgift är att verka för samarbete över kommungränserna och vara ett forum för idé- och erfarenhetsutbyte inom regionen.
Verksamheten inom GR ska vara till kommunal nytta, samtidigt som den ska stärka regionen nationellt och internationellt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund