GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

SABO bjuder in till forskarfrukost: Tryggt i trygghetsboenden?

Lisbeth Lindahl, FoU i Väst/GR, föreläser på detta webbsända seminarium den 20 november.

Trygghetsbostäder är bostäder för äldre personer som ska erbjuda god tillgänglighet, möjlighet till gemenskap och stöd av personal några dagar i veckan. En intressant fråga är om hyresgästerna i dessa bostäder upplever sig trygga. Vad är det i så fall som bidrar till att skapa en känsla av trygghet? Och är det trygghet de söker när de väljer att flytta till en trygghetsbostad eller något helt annat?

FoU i Väst har gjort en studie av tre trygghetsboenden hos allmännyttiga bostadsföretag i Göteborg, Alingsås och Trollhättan: Tryggt i trygghetsboenden? 

 

I föredraget kommer Lisbeth Lindah att uppehålla sig mest vid vad hyresgästerna svarade på dessa frågor, men även ge en glimt av personalens roll i sammanhanget.

Lisbeth Lindahl är filosofie doktor i psykologi, leg. psykolog och verksam som forskare vid FoU i Väst/GR. Hon har varit involverad i ett flertal projekt om äldres boende, tillgänglighet och välfärdsteknologi.

SABO:s Forskarfrukostar klockan 8.00-9.15 är kostnadsfria och öppna för alla intresserade men du måste anmäla dig i förväg. Detta seminarium kommer även att webbsändas, så om du inte får plats eller inte har möjlighet att resa till Stockholm så har du möjlighet att se det ändå på SABO:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i upp till en månad efter att seminariet ägt rum.

Senast uppdaterad: 2016-01-28 

Kommunal samverkan — regional styrka

GR är en samarbetsorganisation för 13 kommuner i Västsverige - tillsammans har dessa kommuner över en miljon invånare.
GRs uppgift är att verka för samarbete över kommungränserna och vara ett forum för idé- och erfarenhetsutbyte inom regionen.
Verksamheten inom GR ska vara till kommunal nytta, samtidigt som den ska stärka regionen nationellt och internationellt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund