GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Korttidsvikariat/timvikarie inom boenden för nyanlända ensamkommande barn och unga samt familjer

Välkommen att söka korttidsvikariat inom boendeverksamheter för nyanlända flyktingar i Göteborgsregionens kommuner!

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner.

Det kommer många nyanlända till Göteborgsregionen (GR) och många av kommunerna söker medarbetare till sina transitboenden.


Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker personer som med kort varsel kan arbeta som timvikarie vid olika boenden och i utslussningsverksamheter. Vi söker dig som kan arbeta heltid och deltid och det är angeläget att du är flexibel med arbetstiderna då det finns behov av personal dygnet runt och med kort varsel. Vi vänder oss särskilt till studenter.


Arbetsbeskrivning

På de tillfälliga boendena bor ensamkommande barn och unga samt barnfamiljer tills de flyttar till ett mer långsiktigt boende där de ska bo under asylprocessen.

För många nyanlända är boendet den första möjligheten att ”landa” efter en lång flykt. De ensamkommande ungdomarna är upp till 18 år och de flesta är pojkar. De flesta nyanlända kommer från Afghanistan, Somalia och Syrien och många av dem talar enbart sitt eget modersmål.

Arbetsuppgifter på boendena är framförallt att finnas till för de nyanlända, och att stötta dem i deras vardag under tiden på boendet. En stor del av arbetet handlar om att ge stöd och uppmärksamhet. Arbetsuppgifter kan handla om att ta emot de nyanlända när de anländer och bistå dem när de ska vidare, att hjälpa dem med praktiska saker, hitta på vardagsaktiviteter och se till att de får mat och sovplats.


Kvalifikationer

Vi söker dig med ett genuint intresse för det mångkulturella samhället och även intresse för att arbeta med ungdomar då de flesta boenden riktas till ensamkommande barn och unga. Arbetet kräver att du är relationsskapande och kan arbeta både i team och självständigt. Du har en respektfull människosyn, är lugn och trygg och en stabil vuxen. Du agerar professionellt och kan vara tydlig, rak och handlingskraftig samt byta fokus snabbt när situationen kräver. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar, till exempel i sociala eller pedagogiska sammanhang. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Du har B-körkort och är över 20 år.

Om du får erbjudande om anställning ska uppgifter ur misstanke- och belastningsregistret lämnas.


Frågor

Kontakta personal.boende@grkom.se.Senast uppdaterad: 2016-05-27 

Kommunal samverkan — regional styrka

GR är en samarbetsorganisation för 13 kommuner i Västsverige - tillsammans har dessa kommuner över en miljon invånare.
GRs uppgift är att verka för samarbete över kommungränserna och vara ett forum för idé- och erfarenhetsutbyte inom regionen.
Verksamheten inom GR ska vara till kommunal nytta, samtidigt som den ska stärka regionen nationellt och internationellt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund